NVFN

Kennisbank voor branchevereniging in noodverlichting

Toename van 91,44% van het organische verkeer ten opzichte van 2019.

Scroll

Kanaal

SEO

DR

31

Tijdlijn

2019 - 2023

Website

Groei

Kennisbank voor branchevereniging in noodverlichting

De NVFN is hét toonaangevende samenwerkingsverband voor professionals in noodverlichting in Nederland. Leden van de vereniging zijn fabrikanten en bedrijven die zich toeleggen op het produceren en installeren van noodverlichting en noodverlichtingssystemen. Veiligheid staat voorop bij de NVFN en de vereniging bevordert samenwerking en kennisdeling binnen de sector om de kwaliteit van noodverlichting te verhogen en zo de veiligheid in noodsituaties te vergroten. Door middel van voorlichting en promotie wil de NVFN het veiligheidsbewustzijn bij belanghebbenden toe laten nemen, met aandacht voor service en onderhoud. Een andere belangrijke doelstelling van de vereniging is het bieden van duidelijkheid op het gebied van regelgeving en normering door hierop invloed uit te oefenen.

Uitvoering

De NVFN heeft zich opnieuw uitgevonden en is tot een strategie gekomen die zich volledig op de buitenwereld richt.

Analyse

Bij de NVFN is eerst goed in beeld gebracht wat er was. Het werd al snel duidelijk dat het brein van de organisatie zit opgeslagen in zogenaamde kennisbladen. Dit zijn PDF-bestanden die de NVFN regelmatig uitbrengt, waarin wet- en regelgeving in de praktijk wordt vertaald, zodat alle belanghebbenden in deze branche een duidelijk beeld hebben van wat wel en niet de bedoeling is. Helaas is dit middel minder geschikt om organisch verkeer mee naar de website te trekken, iets dat wel een doel van de NVFN is. Daarnaast sluit de inhoud van deze kennisbladen onvoldoende aan op de zoekwoorden die de doelgroep gebruikt.

Strategie

De inhoud van de kennisbladen is herschreven om beter aan te sluiten op de zoekwoorden die bij de doelgroep passen. Er is uitgebreid zoekwoordenonderzoek gedaan en de inhoud van de kennisbladen is geoptimaliseerd om aan te sluiten op de informatiebehoefte van de doelgroep.

Techniek

De website van de NVFN draait op WordPress. Het grote voordeel daarvan is dat het weinig kost om dit systeem te gebruiken, terwijl de prestaties en gebruiksvriendelijkheid enorm zijn. Daarnaast is WordPress uitermate geschikt voor SEO. Zo is het met de Yoast-plugin vrij eenvoudig om een webpagina te optimaliseren voor Google. Dit in combinatie met de Avado Website Builder (Drag & Drop) zorgt ervoor dat ook het uiterlijk van de homepage en onderliggende landingspagina's eenvoudig is aan te passen, waardoor het weinig tijd kost om pagina's bij te bouwen of te optimaliseren.

Content

De herziene kennisbladen zijn nu gepubliceerd en gemakkelijk vindbaar via de zoekmachines. Door deze optimalisatie is er meer organisch verkeer naar de website getrokken en zijn de marketingdoelstellingen van de NVFN daarmee behaald. Wij blijven deze content voortdurend optimaliseren om ervoor te zorgen dat het actueel blijft. Daarnaast is er een contentplanning waarin regelmatig belangrijke updates vanuit de branche gedeeld worden. Deze informatie delen wij in de vorm van blogs en daarnaast wordt deze informatie gedeeld via relevante social media zoals LinkedIn.

Resultaten

Bij een branchevereniging zijn er allerlei stakeholders om rekening mee te houden. Ieder met een eigen belang. Door hen uitgebreid bij het optimaliseren van de website te betrekken en door feedback te vragen op de juiste momenten, is het gelukt om tot een eindresultaat te komen dat bij iedereen voor een tevreden gevoel zorgt. Tijdens de ledenvergadering is er dan ook uitgebreid uitgelegd wat er precies voor hen gedaan is en wat dit betekent. Ook is laten zien waar het organisch verkeer is toegenomen en wat dit voor gevolgen heeft. Daarnaast is laten zien welke contentplanning voor het komende jaar geldt en wat NVFN-leden kunnen betekenen als het om het vergroten van de zichtbaarheid van de branchevereniging gaat. Na deze eerste samenwerking zijn er nog veel vervolgwerkzaamheden gedaan.

Breng jouw relevantie naar het hoogste niveau.

Contact opnemen