Nieuwe backlinks krijgen met Mangools

Backlinks vanaf andere websites helpen je naar hogere posities in Google. Iedere SEO-campagne heeft een onderdeel waar backlinks centraal staan, omdat je de concurrentie niet kunt verslaan wanneer je deze niet hebt. Iedere SEO’er weet het: het is gemakkelijker om de concurrentie te verslaan door goede backlinks te krijgen vanaf websites met een hoge autoriteit.

En daar heb je veel data voor nodig, zodat je ziet op welke websites je een backlink kunt krijgen. Dit is met de tools van Mangools relatief eenvoudig omdat deze data allemaal binnen het dashboard te vinden is. Hiervoor gebruik je de volgende tools binnen Mangools:

  • SERPChecker
  • SiteProfiler
  • LinkMiner

Breng eerst de concurrentie in kaart

Zorg eerst dat je op een rijtje hebt welke concurrenten er op dit moment boven jou staan bij specifieke zoekwoorden. Backlinks scoor je zowel voor specifieke landingspagina’s als voor jouw website als geheel. Om met landingspagina’s hoog in Google te komen dien je te weten met welke concurrenten je op dit moment te maken hebt. Gebruik hiervoor SERPChecker binnen Mangools.

Vul nu eerst jouw primaire zoekwoord in bij het zoekveld. Verander de locatie naar ‘Nederland’ en geef aan of je de resultaten op ‘Desktop’ of ‘Mobile’ wilt.

Op de volgende pagina zie je een overzicht van alle resultaten. Klik op de pijltjes achter iedere URL om deze URL in de LinkMiner te laden.

Analyseer nu iedere link die op de pagina staat en beoordeel in hoeverre dit interessante backlinks voor jouw website zijn. Houd hierbij rekening met de filter ‘Dofollow’ en ‘Nofollow’.

Op deze manier krijg je inzicht in alle locaties waar concurrenten op dit moment links hebben. Soms zijn dit backlinks van startpagina’s, blogs of online fora. Deze links kun je vrijwel direct kopiëren, omdat je voor een redelijk bedrag op deze websites een backlink kunt krijgen.

Herhaal deze exacte strategie voor iedere website die in de top 10-20 staat voor de zoekwoorden waar jij je op richt. Download elke keer de spreadsheet met interessante links, zodat je een totaaloverzicht van alle backlinks hebt. Voeg deze links toe aan een stappenplan waarbij je de komende tijd aan de slag gaat om ook backlinks vanaf deze website te krijgen. Dit kost je vaak alleen een mailtje, waarna je een reactie krijgt hoeveel het kost om dezelfde backlink te krijgen.

Om de backlinks van een webpagina te downloaden, klik je op ‘Exporteren’ onder de resultaten.

Ga nu nog een stap verder en bekijk wat de concurrent de laatste tijd aan nieuwe backlinks op specifieke pagina’s heeft verkregen. Gebruik deze data om te zien op welke soort backlinks de concurrent zich op dit moment richt. Misschien hebben zij net een PR-campagne gelanceerd, een affiliate-programma toegevoegd of zijn zij actief bezig met het kopen van backlinks vanaf andere websites. Binnen het ‘New’ tabblad van LinkMiner zie je exact welke links er de afgelopen maanden bij zijn gekomen.

Deze data exporteer je wederom via de ‘Export’ knop onder de resultaten, zodat je een goed overzicht hebt van alle nieuwe backlinks van de top 10-20 concurrenten op specifieke zoekwoorden.

Wanneer je de historische en nieuwe backlinks van alle concurrenten op een rijtje hebt, is het tijd om al deze data in te zetten voor jouw eigen backlinkprofiel. Maak verschillende lijsten met kansen waar jij de komende maanden backlinks kunt scoren voor jouw website. Verdeel deze op basis van linkpagina’s, blogs om te gastbloggen, specifieke journalisten voor PR-campagnes of om eventueel een affiliate-programma aan jouw website toe te voegen.