Backlinks vinden in Ahrefs’ Site Explorer

Ahrefs is een fantastische database voor SEO waarin je alles terugvindt dat met backlinks te maken heeft. Het heeft een gigantische verzameling met biljoenen backlinks waar je jouw eigen SEO-campagnes flink mee verbetert. Je krijgt inzicht in wat er op dit moment voor jouw eigen website gebeurt, maar ook bij de websites van jouw concurrenten. Dit biedt de mogelijkheid om veel beter op de benodigdheden voor hogere posities in Google in te spelen. En daar komt de Site Explorer van Ahrefs goed van pas, want het heeft alles in huis om zowel jouw eigen backlinkprofiel te analyseren, inzicht te krijgen in profielen van jouw concurrentie, maar ook voor het vinden van nieuwe websites om backlinks op te verkrijgen.

Analyseer de meest gelinkte pagina op de website van concurrenten

Content is nog steeds koning binnen de wereld van SEO. En jouw concurrenten zijn al actief bezig om goede landingspagina’s te publiceren. Daar wordt door andere websites weer naar verwezen. Je vindt de meest gelinkte pagina’s op deze websites via Ahrefs.

Ga hiervoor wederom naar de linkerbalk met links en klik op ‘Best by links’ onder ‘Pages’. Op deze pagina zie je een overzicht van alle pagina’s op de website met de meeste links.

Vind de bestscorende content van concurrenten

Naast links vanaf andere websites zijn social shares nog steeds een belangrijk signaal voor Google. Binnen Ahrefs kun je de bestscorende content vinden op basis van zowel backlinks als het aantal keer dat pagina’s op social media zijn gedeeld. Hiervoor klik je op ‘Top Content’ onder ‘Pages’ (net als bij de vorige stap). Deze data download je vervolgens met een druk op de knop, zodat je in één keer spreadsheets aan interessante data over wat er op social media scoort hebt.